ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διεύθυνση

Λ. Ηρακλείου 311, Νέο Ηράκλειο

Τηλέφωνο

Χειμερινά Ή Θερινά Ελαστικά

Χειμερινά Ή Θερινά Ελαστικά

 
 

Χειμερινά, θερινά ή 4 εποχών ελαστικά; Ποιές οι διαφορές τους ; Πότε τα επιλέγουμε;

    
Θερινά ελαστικά:

Τα θερινά ελαστικά σχεδιάζονται για βέλτιστη απόδοση σε θερμοκρασίες πάνω από 7 °C.

Αυτά τα ελαστικά συνήθως χρησιμοποιούν ένα μαλακό μείγμα καουτσούκ που παρέχει καλό κράτημα και χειρισμό τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο δρόμο.

Ωστόσο, αυτό το ίδιο μείγμα κάνει τα θερινά ελαστικά λιγότερο κατάλληλα σε χειμερινές καιρικές συνθήκες με θερμοκρασίες κάτω από 7 °C.


Επιλέξτε θερινά ελαστικά αν:

    Θέλετε να μεγιστοποιήσετε το χειρισμό και την απόδοση του οχήματός σας κατά τη διάρκεια των ηπιότερων μηνών
    Έχετε ένα σετ χειμερινών ελαστικών για τους ψυχρότερους μήνες
    Έχετε πολύ ήπιους χειμώνες με θερμοκρασίες που παραμένουν πάνω από 7 °C (επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε θερινά ελαστικά όλο το χρόνο)

Χειμερινά ελαστικά:

Η νομοθεσία ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών απαιτεί από τους οδηγούς να τοποθετούν χειμερινά ελαστικά. Ωστόσο, ακόμα και αν οι χειμώνες είναι ήπιοι, τα ελαστικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για ψυχρά κλίματα μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη πρόσφυση και έλεγχο στις κρύες μέρες του χειμώνα.

Πιο ασφαλής οδήγηση σε θερμοκρασίες κάτω από τους 7 °C: η απόδοση των χειμερινών σας ελαστικών βελτιώνεται όσο πέφτει η θερμοκρασία. Τα χειμερινά ελαστικά της Goodyear είναι κατασκευασμένα από υλικό με ειδική σύνθεση, με υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο, που καθιστά ευκολότερο τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας σε κρύο οδόστρωμα, επιτυγχάνοντας καλύτερη εκκίνηση, ακινητοποίηση και αλλαγή πορείας από τα αντίστοιχα θερινά ελαστικά ή τα ελαστικά για όλες τις εποχές.

Ισχυρή πρόσφυση σε κρύο και παγωμένο οδόστρωμα: τα χειμερινά ελαστικά διαθέτουν φαρδιά τακούνια πέλματος και επιπρόσθετα κοψίματα στο πέλμα που ονομάζονται "περιφερειακές αυλακώσεις", οι οποίες δίνουν έξτρα κράτημα στους χειμερινούς δρόμους και απομακρύνουν το συσσωρευμένο χιόνι. Ορισμένα χειμερινά ελαστικά διαθέτουν καρφιά για ακόμα πιο ισχυρό κράτημα: αυτό είναι πολύ σημαντικό σε περιοχές που πιάνουν σκληρό πάγο καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Ελαστικά για όλες τις εποχές:

Τα ελαστικά για όλες τις εποχές προσφέρουν ένα λογικό συμβιβασμό μεταξύ της απόδοσης ειδικών θερινών και χειμερινών ελαστικών. Αποτελούν μια βιώσιμη επιλογή για περιοχές με ήπιο χειμώνα (ελαφρά χιονόπτωση, με θερμοκρασίες να πέφτουν σπάνια κάτω από το μηδέν). Τα ελαστικά για όλες τις εποχές της Goodyear πληρούν υψηλά πρότυπα απόδοσης σε χειμερινές συνθήκες και φέρουν τις ίδιες ενδείξεις «M+S» και «νιφάδας χιονιού» με τα χειμερινά ελαστικά. Αυτό σημαίνει ότι είναι αποδεκτά για χειμερινή χρήση όπου τα χειμερινά ελαστικά απαιτούνται από το νόμο.

Επιλέξτε ελαστικά για όλες τις εποχές αν:

    Ζείτε σε περιοχή όπου οι χειμερινές θερμοκρασίες δεν είναι χαμηλότερες από -5 °C (αν είναι, θα πρέπει να αγοράσετε χειμερινά ελαστικά)
    Θέλετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο σετ ελαστικών όλο το χρόνο
    Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε και να τοποθετήσετε ένα δεύτερο σετ ελαστικών

logo-pittas-new-final2.png
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Γ. ΠΙΤΤΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Πιστοποιημένο Κατάστημα Michelin & ViaLider
Στον Χώρο Των Ελαστικών Από το 1980

Λ. Ηρακλείου 311-Νέο Ηράκλειο,
Τηλ.: 210.2844842210.2817755,
Fax : 210.2844842
E-mail: pittasn@otenet.gr
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 008078701000

Search