ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διεύθυνση
Λ. Ηρακλείου 311,Νέο Ηράκλειο
Τηλέφωνο
210.2844842 – 210.2817755

Βασικές οδηγίες

Βασικες οδηγιες

 

Διαστάσεις ελαστικού    Δείτε στα πλευρά του ελαστικού τις απαραίτητες ενδείξεις για να βρέιτε τα κατάλληλα ελαστικά για εσάς.
     

Τι σημαίνουν αυτές οι ενδείξεις;

Φάρδος Ελαστικού

Το φάρδος του ελαστικού σε χιλιοστά υπολογίζεται από το πλατύτερο σημείο του στα εξωτερικά πλευρά έως το πλατύτερο σημείο του στα εσωτερικά πλευρά.

Υψος

Ύπολογίζεται από την  αναλογία του ύψους του ελαστικού σε σχέση με το πλάτος του πέλματός του. Όσο μικρότερη είναι αυτή η αναλογία, τόσο μικρότερο είναι το ύψος. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα στρίβει καλύτερα αλλά είναι πιο σκληρό στην οδήγηση.

Κατασκευή

Το εσωτερικο του ελαστικού μπορεί να είναι τύπου «Radial» (Ακτινωτά ελαστικά) όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ελαστικά ή να έχει την ένδειξη D («Diagonal construction» - Διαγώνιο ελαστικό) ή Β («Belted» - με Σταυρωτά λινά).*

Διάμετρος Τροχού

Ο αριθμός αυτός σε ίντσες δείχνει τη διάμετρο του τροχού που τοποθετείται το ελαστικό.

Δείκτης Φορτίου

Δείχνει το πιστοποιημένο βάρος του ελαστικού με τη μέγιστη ασφαλή ποσότητα αέρα. Οι αριθμοί αντιστοιχούν σε  πίνακα που δείχνει την ικανότητα μεταφοράς φορτίου του ελαστικού. Για παράδειγμα 97 = 1.609 λίβρες.

 

Πίνακας δείκτη φορτίου

Πίνακας Δεικτών Ταχύτητας

Δείχνει τη μέγιστη ασφαλή ταχύτητα για την οποία το ελαστικό είναι πιστοποιημένο να μεταφέρει φορτίο υπό καθορισμένες προϋποθέσεις. Οι δείκτες ταχύτητας αποτυπώνονται με γράμματα από Α (ο μικρότερος) έως Υ (ο μεγαλύτερος), με μία εξαίρεση: Η ένδειξη H βρίσκεται μεταξύ των U και V. Για να βρείτε τη μέγιστη ταχύτητα για το ελαστικό σας, ανατρέξτε στον πίνακα δεικτών ταχύτητας. Δε συνίσταται η υπέρβαση του νόμιμου ορίου ταχύτητας.

 
Βρείτε τη διάσταση του ελαστικού σας στο εγχειρίδιο κατασκευαστή του οχήματός σας ή στην πόρτα του αυτοκινήτου σας .  Βρείτε πληροφορίες στο εγχειρίδιο κατασκευαστή του οχήματός σας, που βρίσκεται στο ντουλαπάκι του οχήματος ή στο αυτοκόλλητο  που βρίσκεται στην πόρτα του οδηγού.  Συνήθως, εκεί περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τη διάσταση και τα χαρακτηριστικά των ελαστικών σας, καθώς και την κατάλληλη πίεση αέρα του ελαστικού.

Δείτε την καρτέλα «Βρείτε τη διάσταση του ελαστικού σας πάνω στο ελαστικό» για πλήρη επεξήγηση των αριθμών και των γραμμάτων.

 

Logo-Pittas-new-final1.png
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Γ. ΠΙΤΤΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Πιστοποιημένο Κατάστημα Michelin & ViaLider
Στον Χώρο Των Ελαστικών Από το 1980

Λ. Ηρακλείου 311-Νέο Ηράκλειο,
Τηλ.: 210.2844842 – 210.2817755,
Fax : 210.2844842
E-mail: pittasn@otenet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newletter για να λαμβάνετε Νέα - Εξελίξεις μέσω e-mail..
© Tax-line. All Rights Reserved. Designed and Developed by Logicsoft